Op 10 oktober 1920 is fanfare emos opgericht en in 1958 is een drumband aan de fanfare toegevoegd.
Op 21 september 2008 bestond onze drumband dus 50 jaar.
Op 20 september is dit gevierd met een dag vol activiteiten, die in het teken stond van hereniging én toekomst. Hierbij mochten uiteraard de oud-leden van de drumband niet ontbreken. 'sAvonds was er een groot feest voor leden en oud-leden, waarbij kort voor middernacht werd afgeteld tot het moment waarop het precies 50 jaar geleden was dat de drumband werd opgericht.

Vanaf 1999 treedt de emos-drumband regelmatig apart van de fanfare op en wordt daarom ook wel slagwerkgroep genoemd. De leden bespelen allen een variëteit aan instrumenten, waardoor het niveau van de groep inmiddels naar een hoger niveau is getild. Dit moge blijken uit de op 2 december 2007 behaalde 2e prijs op het KNFM- concours te Kerkrade.

De repetities voor de drumband zijn op maandag van 20.00 uur tot 21.30 uur in de Teutenzaal achter Dorpshuis d'n Teut in Borkel en Schaft.

De leerlingen van de drumband worden individueel opgeleid.
Instructeur van de emos-drumband is Martijn Soors.

.